Vintage meubels Tilburg

Als je aan vintage denkt, is je eerste indruk misschien een groepje mensen dat rond een koffietafel zit. Het soort tafereel dat zich op een winteravond in het huis van je grootouders zou hebben afgespeeld, terwijl ze oude kranten en tijdschriften doornamen, cacao dronken en op kruidkoek kauwden. Maar waar je het waarschijnlijk niet mee associeert, zijn meubels. Het laatste waar de meeste mensen aan denken als ze het woord “vintage” horen, zijn Vintage meubels Tilburg. Maar dat is precies wat er te ontdekken valt op de jaarlijkse Vintages & Vintage Holidays-beurs die deze maand (12-14 januari) in Tilburg wordt gehouden. Het kan iets eenvoudigs zijn als een oude lamp of een eetset, maar elk stuk heeft zijn eigen verhaal te vertellen en een aantal speciale ontwerpdetails die het verder brengen dan zomaar een stuk huisraad. Als je op zoek bent naar een karaktervolle en romantische update van je huis, ga dan in januari naar Tilburg en bezoek de Authentic Vintage & Design Fairs. Hier vind je exclusieve aanbiedingen voor unieke vintage stukken tegen spotprijzen. Je ontdekt er ook geweldige plekken waar je traditionele Nederlandse gerechten kunt eten onder het genot van een van de oudste drankjes ter wereld: café au lait.

Wat is een vintage beurs?

Een vintagebeurs is een evenement van een week dat elk jaar in januari in Tilburg, Nederland, wordt gehouden. Het is een internationaal evenement en telt ongeveer 50.000 bezoekers in zijn gehele duur. Het wordt gehouden in de HKW-Brabanthallen, een voormalig racecircuit, dat wordt omgetoverd tot een grote overdekte beurs- en meubelmarkt. Op de beurs kunt u terecht voor zowel nieuwe als gebruikte vintage meubels en decoratieartikelen, maar ook voor curieuze huishoudelijke artikelen zoals fornuizen, koelkasten, lampen en nog veel meer. Het evenement is zowel een inspiratiebron als een bron van veel plezier. Het is niet alleen een uitgelezen kans om vintage meubels te kopen, maar ook een uitgelezen kans om andere verzamelaars te ontmoeten en inspiratie op te doen voor je eigen verzameling.

Vintages & Vintage Holidays in Tilburg

In de winter ligt de stad Tilburg in het hart van Nederland en is iedereen op zoek naar een gezellige plek om te verblijven. Met prachtige kerken, gezellige herbergen en de beroemde ‘sneeuwcam’ is er overdag genoeg om je bezig te houden. Maar ‘s avonds wordt de stad omgetoverd tot een ware feeststad. Tilburg staat bekend om de beroemde jaarlijkse vintagebeurs in januari. Dit is een kans om zeldzame en interessante vintage stukken te vinden tegen geweldige prijzen. Er vinden ook verschillende andere evenementen plaats tijdens de beurs, zoals oldtimershows, modeltreinen en andere gezinsvriendelijke activiteiten.

Wat kunt u verwachten op een vintagebeurs in Tilburg?

Er zijn twee soorten vintagebeurzen: authentieke en designbeurzen. Een authentieke beurs is gewijd aan één soort vintage en laat deze in al zijn glorie aan je zien. Het is erg leuk om te shoppen op een authentieke vintage beurs, maar als je op zoek bent naar inspiratie, dan vind je die op een design vintage beurs. Design vintage beurzen zijn meer geneigd om hun stijlen van jaar tot jaar te veranderen, en hebben een mix van nieuwe en oude stukken. Enkele voorbeelden: Aperitif, Brabantiaans, De Harnds, Boerderijen, Vlaanderen, Kraainicjes, Landen, Lommel, Milken, Oud West, Rijswijk en Veldemag.

Vind unieke en betaalbare vintage meubels

Als je op zoek bent naar een karaktervolle en romantische update voor je huis, ga dan in januari naar Tilburg en bezoek de Authentic Vintage & Design Fairs. Hier vind je exclusieve aanbiedingen voor unieke vintage stukken tegen spotprijzen. Je ontdekt er ook leuke plekken waar je traditionele Nederlandse gerechten kunt eten onder het genot van een van de oudste drankjes ter wereld: café au lait.

Servies uit de jaren 1950

Servies uit de jaren vijftig is een overblijfsel uit een ander tijdperk. Maar tegenwoordig zijn ze heel betaalbaar en in grote aantallen te vinden op garage sales en antiekwinkels. De jaren 1950 waren een heel bijzondere tijd in de geschiedenis en dat is te voelen op deze beurzen. In de grote hal van de beurs hangt een grote reproductie van een oude Nederlandse landkaart aan de muur. De kaart toont de steden en dorpen die met elkaar verbonden zijn door de Nijermersevaart, het kanaal dat in de jaren 1620 werd gegraven om de Noordzee met Hoek van Holland te verbinden. De eetset en bijzetstoelen in de kamer passen perfect bij de kaart.

Lampen uit de jaren zeventig

Lampen uit de jaren zeventig hebben een warme en gezellige charme die moeilijk te evenaren is. De lampen hebben een klassiek en eenvoudig ontwerp met houten armen en een komvormige glazen kap. Ze worden vaak vergezeld door tafels en stoelen, die ook een eenvoudig houten frame en een glazen blad hebben. De jaren zeventig waren een magisch tijdperk voor Europees design. Zoals alles uit dat decennium zijn antieke lampen uit dit tijdperk oud maar echt elegant.

Vintage kussens voor bank of stoel

Als u op zoek bent naar een uniek decoratiestuk voor uw bank of stoel, moet u eens een bezoek brengen aan de bankkussenfabriek in de stad Zwolle. Hier wordt de stof voor de moderne bank voor het eerst gemaakt. In de fabriek vindt u authentieke vintage kussens voor elk bankontwerp en elke stijl. In de winkel kunt u kiezen uit een grote voorraad prachtige stoffen, dessins en maten. De winkel biedt ook complete onderhoudsdiensten voor de vintage meubels die je in de fabriek vindt, zoals schoonmaken, oliën en in de was zetten. De fabriek is een geweldige plek om een ontspannen middag door te brengen. U kunt ook in de fabriek boeken om te leren hoe u een stoffen kussen maakt.

Over naar jou

De eenenvijftigste jaarlijkse Vintages & Vintage Holidays beurs vindt plaats in Tilburg, Nederland, 12-14 januari 2019. Dit wordt de eerste keer dat de beurs wordt gehouden op het oude renbaanterrein in Tilburg. Het eerste evenement werd gehouden in 1947, en sindsdien wordt de beurs elk jaar in januari gehouden. De beurs wordt georganiseerd door Vintages & Vintage Holidays Nederland en is een officiële partner van Make it Dutch, een initiatief dat jonge ontwerpers ondersteunt die handgemaakte goederen willen maken. Als je in januari een reis naar Nederland plant, moet je zeker een bezoek brengen aan de Vintages & Vintage Holidays beurs. Je vindt er unieke en betaalbare vintage meubels, maar ook charmante huishoudelijke voorwerpen en heerlijke traktaties. Ook ontmoet je er andere verzamelaars en doe je inspiratie op voor je eigen verzameling.